За градење на магистрални и регионални делници, минатата година јавното претпријатие „Државни патишта“ потрошило 8,53 милијарди денари, што е 139 милиони евра. ...
| | веќе видена

Секое лето во скопски Аеродром, од страната на Керамидница, може да се забележи поголема група деца и млади кои секојдневно се капат во реката Вардар. Капачи ...
| | веќе видена

Се намалува бројот на заедници на сопственици на станови и деловни простори, а се зголемува ангажирањето управители. Податоците на Регулатората комисија за ...
сите 8 | | | веќе видена

Ајварот годинава ќе биде луксуз. Метар кубен дрва се продава за 4 500 денари, зејтинот скокна на 150 до 170 денари, а неизвесна е и цената на ајварската ...
сите 21 | | | веќе видена

На 7 август 1987 година почина генерал Михаило Апостолски. Беше командант на Народноослободителната војска и партизанските одреди на Македонија, член на ...
сите 2 | | | веќе видена

Овчеполските земјоделци очекуваат водата за наводнување да им пристигне до понеделник, ова ветување го добиле на денешниот состанок во подружницата на ...
сите 2 | | | веќе видена

Градежната компанија „Бетон“ откако прикажа загуба од безмалку 4 милиони евра по првата половина на 2022, во образложението за Македонска берза, меѓудругото, ...
сите 29 | | | веќе видена

Здружението „Споделено знаење“, кое се занимава со умножување на статиите на Википедија на македонски јазик, во рамки на нивниот проект „Викисело“, викендов ...
| | веќе видена

Државниот архив на РСМ досега има потпишано билатерални договори или протоколи за соработка со државни архиви на над 20 земји, а меѓу нив и со Државните архиви ...
| | веќе видена

Седумдесет отсто од пченицата е складирана во силосите и амбарите на производителите од источниот регион се проценките на потпретседателот на Асоцијација на ...
сите 6 | | | веќе видена

next