Се намалува бројот на заедници на сопственици на станови и деловни простори, а се зголемува ангажирањето управители. Податоците на Регулатората комисија за ...
сите 6 | | | веќе видена

Ајварот годинава ќе биде луксуз. Метар кубен дрва се продава за 4 500 денари, зејтинот скокна на 150 до 170 денари, а неизвесна е и цената на ајварската ...
сите 21 | | | веќе видена

На 7 август 1987 година почина генерал Михаило Апостолски. Беше командант на Народноослободителната војска и партизанските одреди на Македонија, член на ...
сите 2 | | | веќе видена

Градот Скопје не смета дека е неопходно целосно затворање на кејот кај изведба на мостот на Љубљанска од страна на инвеститорот и изведувачот. Сепак, треба да ...
сите 13 | | | веќе видена

Секое лето во скопски Аеродром, од страната на Керамидница, може да се забележи поголема група деца и млади кои секојдневно се капат во реката Вардар. Капачи ...
| | веќе видена

Државниот архив на РСМ досега има потпишано билатерални договори или протоколи за соработка со државни архиви на над 20 земји, а меѓу нив и со Државните архиви ...
| | веќе видена

Седумдесет отсто од пченицата е складирана во силосите и амбарите на производителите од источниот регион се проценките на потпретседателот на Асоцијација на ...
сите 6 | | | веќе видена

Строга воена тајна. Како и за македонските тенкови, оваа формулација важи и за прашањето дали и четирите Сухои, кои Македонија ги користеше за време на ...
| | веќе видена

Ревизорите анализираа 11 инфраструктурни проекти за кои се направени екстра трошоци од 58 милиони евра за еднократна провизија, камата за повлечени средства и ...
сите 16 | | | веќе видена

До 5 август трае електронското пријавување за сместување во државните и приватните студентски домови, кое почна на 18 јули, и се однесува на студенти од втора ...
сите 12 | | | веќе видена

Со 55 милиони денари, пари од самопридонесот, кои со децении стојат на трезорска сметка, замрзнати и неискористени, општина Штип планира да започне ...
| | веќе видена

ЈП „Исар“ – Штип од наредниот месец воведува нова можност за граѓаните. По електронски пат сите ќе може да ја пријавуваат состојбата на својот водомер, со што ...
сите 4 | | | веќе видена

Овчеполските земјоделци очекуваат водата за наводнување да им пристигне до понеделник, ова ветување го добиле на денешниот состанок во подружницата на ...
сите 2 | | | веќе видена

Реакција на Политичката партија Левица: -Бидејќи Управата за изршување на санкциите, предводена од директорот Марјан Спасовски од Куманово нема информации дека ...
| | веќе видена