Успесите не се постигнуваат со зборови или реклами, ниту со политика, туку со жртва и работа дење и ноќе, на дожд и снег. Овие успеси не се добиваат на ...
| | веќе видена

За Луис Барето од Меделин, Колумбија и Ниургујана Осипова од Јакутиа од Сибир, ниту студеното време ниту пандемијата на коронавирусот не се пречка за да ...
| | веќе видена

Карневалите некогаш се одбележувале за крајот на постите, односно со прославите и месните трпези се почнувале новите циклуси во претежно паганските, а подоцна ...
| | веќе видена

Локален мангуп, без вистински смисол за хумор. Вака Вујаклија го објаснува поимот ГИЛИПТАР. Ве потсети ли дефиницијата на некого? На еден муртински локален, ...
| | веќе видена

Десно ориентираното не-партиско гласачко тело не му верува на Мицкоски. Не верува ниту во бојкот ниту во лажна надеж. Не верува во деструкција и постојана гола ...
| | веќе видена

Градежни работници и група млади луѓе, членови на разни граѓански здруженија од Штип, интензивно ја обновуваат трошната куќа на семејството Манасиевски. ...
| | веќе видена