Екс-премиерот и лидер на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски, во својот најнов акциски план за надминување на недоразбирањата со соседна Бугарија, што многумина го ...
сите 4 | | | веќе видена

Преку кампањата „Нови дресови за нови шампиони“ компанија Mozzart досега помогна на повеќе од 50 спортски клубови на кои им обезбеди комплетна спортска опрема. ...
сите 3 | | | веќе видена

Каллива вода истекува од новоотворениот коп „Боров дол“ на рудникот Бучим во близина на акумулацијата Мантово и се влева во реката Крива Лакавица, притока на ...
| | веќе видена

ИНИЦИЈАТИВИ „Палеографски амбасадори – Меѓународен ден на мајчиниот јазик 2021“ е е-твининг проект на Едита Кевро од Мостар, кој го реализира во соработка со ...
| | веќе видена