Кога во 2018 година на Даринка Веслиевска не ѝ бил продолжен договорот за работа како наставник и останала без работа, се пријавила на менторскиот проект за ...
| | веќе видена

Дарко ЈАНЕВСКИ Не е за верување колку СДСМ беше предвидлив. Карантин за Рамазан, полицијаците на кои истата Влада одби да им даде по 15 000 денари награда да ...
| | веќе видена

Утре православните христијани го празнуваат Христовото вознесени - Спасовден, кој се паѓа четириесет дена по Велигден, а во Македонија има голем култ. Утре ...
| | веќе видена

Цела Југославија го славеше 25 мај како негов роденден, но Јосип Броз всушност е роден на 7 мај 1892 година во Кумровец. Датумот е избран бидејки Тито сметал ...
сите 6 | | | веќе видена