Книгата „Културната дипломатија на СФРЈ и културните дипломатии на државите-наследнички“ од д-р Васко Шутаров ќе биде промовирана вечерва во 19:30 часот во ...
| | прочитана: 787 | веќе видена

Градот Дарувар во Хрватска е мало и многу убаво место, сместено во Западна Славонија, на половина пат меѓу Загреб и Осиек. МИА пристигнувајќи на познатиот ...
сите 7 | | | прочитана: 176 | веќе видена

Колку загадувањето е сериозен проблем за владата? Според парите кои се наменети за решавање на загадувањето - владата смета дека загадување речиси и да нема. ...
| | веќе видена

Од 18 до 24 ноември, во повеќе градови низ Македонија ќе се одржи Глобалната недела на претприемништво (Global Entrepreneurship Week). Станува збор за бројни ...
сите 2 | | | веќе видена

 Цонка, Наташа, Мимоза, Кате, Сара, Мимица, Наде… се само дел од многуте имиња со кои се нарекувале овие куклички од нашето детство. Куклите со едноставен ...
| | веќе видена