Инспекцискиот надзор е една од областите, во кој се проценува ризик од корупција. Постојната правна рамка и институционалните капацитети наметнуваат целосно ...
| | веќе видена

Во изминативе неколку дена екипата на иницијативата за печатење медицинска опрема успеа капацитетот за производство да го зголеми на илјада заштитни маски на ...
сите 11 | | | веќе видена

Општинскиот штаб за заштита и спасување на Штип ќе даде дозвола за работа на приватни маркети кои ќе работат за време на викендот и ќе вршат достава до ...
сите 3 | | | веќе видена

Професорот по интерна и ургентна медицина на Факултетот за медицински науки при Универзитетот “Гоце Делчев“, во Штип, доктор Андон Чибишев, во интервју за ...
| | веќе видена

Министерството за здравство да направи целосен увид во состојбата во Општа болница Куманово и да процени дали таа може да функционира со толкав број на ...
сите 3 | | | веќе видена

Со цел укажување помош во најкритичните моменти со кои се соочува државата, Витаминка издвои буџет од 3,5 милиони денари за поголем број донации што се ...
сите 16 | | | веќе видена

Тежината на кризата предизвикана од епидемијата најмногу падна врз грбот на македонските работници. Веќе е очигледно дека кризата удри врз стопанството. ...
сите 11 | | | веќе видена

Веста дека од коронавирус починал 40-годишен пациент кој нема никакви други заболувања, па дури и не примал никаков антибиотик од 2017 година, ја вознемири ...
| | веќе видена

next