По кратко боледување, вчера почина проф. д-р Снежана Веновска-Антевска, научен советник во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ во Скопје и директор ...
сите 8 | | | веќе видена

Здружение на Македонците од Егејскиот дел на Македонија „Мирка Гинова“ Штип објавува Mеѓународен конкурс за најдобри детски поетески и ликовни творби на тема ...
| | веќе видена

Во Основниот суд во Штип денеска се одржа главна расправа по тужбата на Роберт Димитров – Роби против Горан Гаврилов за делото клевета. Адвокатот на Димитров ...
| | веќе видена

Студенти по архитектура направија нови катчиња за дружба во три студентски домови – во Скопје, Штип и Битола. Погледнете како изгледаат крајните резултати.
| | веќе видена